Reacties Dichtbij & Veraf

Meer onderwijs minder parfum

Mijn reactie:
Nou ik vind letterlijk en figuurlijk dat dat geld wat uitgegeven wordt aan parfum beter uitgegeven kan worden aan de kinderen die niet naar school kunnen, want je zou zelf maar niet kunnen schrijven en rekenen...

Mireille

Reactie op Roel

Ik vind dat Roel niet gelijk heeft. Ik ben zelf ook vegetarisch,maar dat wil nog niet zeggen dat ik anders eet dan de rest van het gezin .
Ik eet gewoon geen vlees .
En als jij je tante maar vindt klagen, dan vindt ik jou meer klagen .

anoniem

Jongens

Ik word gepest door een stelletje jongens. Ik ben best bang voor ze. Ze zijn dan wel jonger dan mij, maar toch ik vind het raar ! Je hoeft toch niet altijd stoer en zo te zijn.
Een keer was ik met mijn vrindinnen op het pleintje en een van die jongens was er toen ook maar hij durfde niks. Als hij zo'n lafaard is dat hij het alleen doet waar zijn vriendjes bij zijn dan doe je toch niet mee ! Ik bedoel zoiets doe je toch niet !

Lotte 8 jr

Wie ben ik

Mijn tante is vegetarisch en die heeft altijd wat. Misschien wel omdat ze vegetarisch is. Als iedereen gaat kiezen voor wat ie lekker vindt, moet je thuis voor iedereen apart gaan koken. Zo blijf je aan de gang met eten koken. Dat is niet praktisch.

Roel

Reclame voor verdraagzaamheid

Zou dat helpen met die spotjes op tv ? Je denkt er even over na en je bent het zo weer vergeten. Een tv serie wordt heel saai als ze allemaal lief zijn voor elkaar, toch ?

Henny

Meer onderwijs, minder parfum

Wat raar zeg. Hoe kan dat nou dat 130 miljoen kinderen in de wereld nooit naar school gaan ? Ik las dat er 6 miljard dollar nodig is om daar wat aan te doen. En dat de mensen in Europa en Amerika 12 miljard dollar per jaar uitgeven aan parfum. En 17 miljard aan honden en kattenvoer. Omdat honden en katten ook moeten eten, vind ik dat ze de parfum gewoon duurder moeten maken. Dan kunnen alle kinderen in de hele wereld naar school. Als mensen zich beter wassen, hoeven ze ook minder parfum op te smeren.

Donna

Meer onderwijs, minder parfum

Als kinderen niet naar school kunnen omdat het te duur is, zullen ze ook wel geen tv hebben om naar te kijken. Dan zullen ze zich wel vervelen. Of ze moeten op het land werken. Of als ze vrij zijn kunnen ze in een rivier zwemmen, als ze een rivier hebben. Een zwembad hebben ze waarschijnlijk ook al niet. Voetballen kan wel denk ik. Die kunnen ze wel ergens van maken. Als kinderen bij elkaar zijn bedenken ze vanzelf wel spelletjes. Ik zou het jammer vinden als ik niet naar school kon.

Tim

Goede juffen en meesters

In onze groep hebben we gepraat over goeie juffen en meesters. De een zegt dan dit en de ander zegt dat. Het zijn natuurlijk ook maar gewone mensen die fouten maken. Je kunt ze niet uitkiezen. Of ze er leuk uitzien daar kunnen ze niks aan doen. Je wordt geboren zoals je bent. Als ze maar aardig zijn. Dat is het belangrijkste.

Laslo

Als ze maar aardig zijn (317 kB)

Wat vind jij er van?