De waarheid (2)
Het verhaal van Betty Warner had ook heel anders kunnen af kunnen lopen. Zo bijvoorbeeld:

1. Betty kon wel door de grond zakken. Wezenloos staarde ze voor zich uit, terwijl de agent haar tas doorzocht. 'U bent me helaas te vlug af', zei de oude vrouw tegen de agent. 'De portefeuille zit in het zijvak van de tas. Mag ik mij voorstellen: ik ben mevrouw Holm, de winkeldetective van dit bedrijf. Ik wilde deze meneer er juist op attent maken dat hij zijn portefeuille dreigde te verliezen, toen dit dametje 'm rolde. Ik heb haar natuurlijk geen ogenblik uit het oog verloren. Zoals u ziet ben ik net bezig haar af te voeren.'
2.Op dat moment viste de agent triomfantelijk de portefeuille uit het zijvak van de tas. 'Misschien wilt u even de inhoud controleren,' zei hij tegen de heer in het driedelig. 'Het zit er allemaal nog in: zesentwintighonderd gulden. Ik had het net opgenomen om een leuk bankje te kopen. Goed dat u er zo vlug bij was, anders had ik bij de kassa met een mond vol tanden gestaan', lachte de man.


De waarheid (3) Het onderzoek

Op de aanhouding van Betty volgde een onderzoek door een politiefunctionaris. De winkeldetective, een viertal huisgenoten en de vader van Betty legden de volgende verklaringen af.

Agatha Harold Yvonne Mieke Dirk vader